Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Συντήρηση αυτοκινήτου σε ακινησία

Συντήρηση αυτοκινήτου σε ακινησία

 

Συντήρηση αυτοκινήτου σε ακινησία

Η ακινησία του αυτοκινήτου δεν είναι απλώς μια κατάσταση είναι μια πρόκληση, που ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε. Η συνεχής φροντίδα για το αυτοκίνητό σας είναι περισσότερο από απλά καθήκον.

Εδώ καταγράφονται βασικές αρχές και σημαντικές οδηγίες για τη συντήρηση του σιδηρού σας φίλου!

Κρατήστε την μπαταρία φορτισμένη:

Η μπαταρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη λειτουργία του αυτοκινήτου και η σωστή συντήρησή της είναι καίρια για την αποφυγή προβλημάτων κατά την εκκίνηση του οχήματος. Χρησιμοποιώντας ένα τύπο μπαταρίας trickle charger, μπορείτε να την διατηρήσετε φορτισμένη και έτοιμη για χρήση όταν το αυτοκίνητο ξεκινήσει πάλι… Απλό μέτρο, που θα σας βοηθήσει, όμως, να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση της μπαταρίας σας. 

 

 

 Ελέγξτε τα ελαστικά:Τα ελαστικά αποτελούν το μόνο σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το οδόστρωμα και είναι κρίσιμα για την ασφάλεια και την απόδοση. Βεβαιωθείτε ότι έχουν τη σωστή πίεση αέρα και δεν υπάρχουν φθορές, καθώς αυτό μπορεί να διαταράξει την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου σας και να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου. Περιστρέφοντας τους τροχούς περιοδικά, μπορείτε να αποφύγετε την επίπεδη πλευρά και να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργίας τους. Η βασική, αυτή, συντήρηση θα βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια των ελαστικών σας και να μείνετε ασφαλείς την επόμενη φορά που θα βγείτε στο δρόμο.

Προστατέψτε το αυτοκίνητό σας από το περιβάλλον:

Μια καλή πρακτική είναι να χρησιμοποιείτε κάλυμμα αυτοκινήτου. Το κάλυμμα προστατεύει το όχημά σας από τον ήλιο, τη βροχή, το χιόνι και άλλες καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να το επηρεάσουν. Επιπλέον, το χρώμα του προστατεύεται από τη φθορά που προκαλείται λόγω εξωτερικών παραγόντων.

Απαραίτητη, επίσης, θεωρείται η τελική προετοιμασία για την ομαλή επαναφορά στην οδική κυκλοφορία. Τι περιλαμβάνει αυτό; Φυσικά, τα παρακάτω:

 

  • Έλεγχο της μπαταρίας
  • Έλεγχο των Ελαστικών
  • Έλεγχο του Συστήματος Φρένων
  • Έλεγχο των Υγρών
  • Έλεγχο των Φώτων
  • Έλεγχο του Συστήματος Κλιματισμού

 

Και τέλος, το σωστό καθαρισμό του οχήματος

Η ακινησία δεν σημαίνει το τέλος για το αυτοκίνητό σας. Αντιθέτως, αποτελεί μια ευκαιρία να του δείξετε προσοχή και αγάπη. Ας θυμόμαστε πάντα πως η φροντίδα και η αγάπη για το αυτοκίνητό μας δεν γνωρίζουν χρονικά περιθώρια, για αυτό μη το αμελείτε!

 

 

 

espaespa

Ακολούθησέ μας στα

Social Media

facebook image
twitter image
instagram image
Powered by