Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Αντιμετώπιση Ύπνου κατά την Οδήγηση

Αντιμετώπιση Ύπνου κατά την Οδήγηση

 

Σας έχει έρθει η όρεξη για έναν  «υπνάκο» ενώ βρίσκεστε στο τιμόνι;

Σας έχουμε κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες  αλλά και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την «υπνηλία» στο τιμόνι.

 

Κάντε στάση κάθε 2 ώρες για να ξεκουραστείτε και να ανανεώσετε την ενέργειά σας:

Είναι σημαντικό γιατί η μακρά συνεχής οδήγηση μπορεί να κουράσει το μυαλό και το σώμα σας, μειώνοντας την προσοχή και τις οδηγικές σας αντιδράσεις. Κάνοντας στάση τακτικά, μπορείτε να ανανεώσετε την ενέργειά σας, να ανακτήσετε την εστίασή σας και να μειώσετε τον κίνδυνο υπνηλίας κατά την οδήγηση. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μικρές αναζωογονητικές  ασκήσεις  ή απλά να αναπνεύσετε φρέσκο οξυγόνο.

Αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων  γευμάτων πριν από μια μακρινή διαδρομή.

Αντί για βαριά γεύματα, επιλέξτε ελαφριά και εύπεπτα τρόφιμα που θα σας δώσουν ενέργεια και θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ευδιάθετοι και εστιασμένοι κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν αναστάτωση του στομάχου και να διατηρήσετε την άνεσή σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή φαρμάκων που μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία.

Η κατανάλωση αλκοόλ ή φαρμάκων που μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία κατά την οδήγηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Καταναλώνοντας αυτές τις ουσίες, ο κίνδυνος ατυχημάτων αυξάνεται σημαντικά, καθώς η ικανότητά μας να εστιάσουμε και να αντιδράσουμε μειώνεται δραματικά. Είναι σημαντικό να είμαστε πάντα σε καλή κατάσταση για να οδηγούμε με ασφάλεια και να προστατεύουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους συνοδοιπόρους στον δρόμο.

Χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό ή ανοίξτε το παράθυρο για φρέσκο αέρα.

Ο κλιματισμός μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας στο αυτοκίνητο, ενώ το άνοιγμα του παραθύρου μπορεί να παρέχει φρέσκο αέρα που βοηθά στην ανανέωση του οξυγόνου και στην απομάκρυνση της κόπωσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διατηρήσουμε την ενεργοποίησή μας και να είμαστε πιο επικεντρωμένοι και στην οδήγηση.

 

 

espaespa

Ακολούθησέ μας στα

Social Media

facebook image
twitter image
instagram image
Powered by