Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Οδόστρωμα και οι Κίνδυνοι που Κρύβει

Οδόστρωμα και οι Κίνδυνοι που Κρύβει

 

Το οδόστρωμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του οδικού δικτύου, καθώς αποτελεί την βασική επιφάνεια στην οποία κινούνται τα οχήματα. Λίγοι, όμως, είναι οι οδηγοί, που συνειδητοποιούν τους κινδύνους που κρύβει. Πρέπει, λοιπόν, να εξετάσουμε τις διάφορες πτυχές του οδοστρώματος και τους επικείμενους κινδύνους των οδηγών.

 

Κακοτεχνίες και φθορές του οδοστρώματος

Ένας από τους πιο προφανείς κινδύνους είναι η κακή κατάσταση του οδοστρώματος. Οι λακκούβες, οι ρωγμές, τα ρήγματα και οι ανώμαλες επιφάνειες μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα οχήματα και να οδηγήσουν σε επικίνδυνα ατυχήματα. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές που χρήζουν συντήρηση οδοστρώματος.

 

Καιρικές συνθήκες και οδόστρωμα

Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος μπορεί να προκύψει από διάφορους παράγοντες, όπως η βροχή, το χιόνι, ο πάγος ή ακόμα και η συσσώρευση λαδιών και καυσίμων, με αποτέλεσμα, να αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας ελέγχου του οχήματος και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα. Είναι σημαντικό οι οδηγοί να προσαρμόζουν την ταχύτητά τους και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Η ορθή κρίση και προσαρμογή της οδηγικής συμπεριφοράς στις εκάστοτε συνθήκες αποτελεί ίσως και τον νούμερο 1 κανόνα!

Παράνομες αλλαγές και βελτιώσεις στο οδόστρωμα

Οι εργασίες συντήρησης και κατασκευής του οδοστρώματος (παράνομες ή μη) μπορούν να αποτελέσουν παγίδα για τους ανυποψίαστους οδηγούς. Τα εργοτάξια συχνά περιέχουν ανώμαλες επιφάνειες, στενές λωρίδες κυκλοφορίας και προσωρινή σήμανση που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Οι οδηγοί επιβάλλεται να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις προσωρινές σημάνσεις όταν διασχίζουν περιοχές με εργασίες.

 

Μέτρα ασφαλείας και προφυλάξεις

Χρειάζεται προσοχή και χαμηλές ταχύτητες σε περιοχές με κακοτεχνημένο οδόστρωμα κακή σήμανση και φωτισμό. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να διατηρούν το όχημα τους σε καλή κατάσταση (φώτα, ελαστικά, φρένα κτλ.) , έτσι ώστε να διευκολύνεται η οδήγηση τους υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Από την άλλη πλευρά, οι αρμόδιες αρχές πρέπει να διασφαλίζουν τη σωστή συντήρηση των οδικών υποδομών και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών.

Η ασφάλεια στον δρόμο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του οδοστρώματος και την προσοχή των οδηγών. Είναι απαραίτητο να επιθεωρείται και να συντηρείται τακτικά το οδόστρωμα για την ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου. Απαραίτητη, επίσης, κρίνεται η συνεχής αφύπνιση και ευελιξία των οδηγών στις επικρατούσες καταστάσεις!

Η εταιρία μας είναι πάντα δίπλα σας για να σας προσφέρει τις καλύτερες συμβουλές και υπηρεσίες για ασφαλή και άνετη οδήγηση. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια και την ικανοποίησή σας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς . Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ανάγκη έχετε σχετικά με το όχημά σας και την οδήγηση.

*EXTRA TIP: Χρήση τεχνολογίας: Χρησιμοποιήστε συστήματα πλοήγησης και εφαρμογές που παρέχουν πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου και τις καιρικές συνθήκες… Η παραπάνω πληροφόρηση δεν βλάπτει ποτέ!

espaespa

Ακολούθησέ μας στα

Social Media

facebook image
twitter image
instagram image
Powered by