Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Αλλαγή ελαστικών - Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Αλλαγή ελαστικών - Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

 

Όσο σημαντική είναι η ζώνη στο αυτοκίνητο άλλο τόσο σημαντικά είναι και τα λάστιχα καθώς έχουν πρωτεύων ρόλο για την ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, όλοι μας είχαμε τις ίδιες απορίες την πρώτη φορά. Πότε πρέπει να αλλάξω τα ελαστικά του αυτοκινήτου μου? Ποιες οι διαστάσεις τους? Ποια η κατάλληλη πίεση? Η Drive σου έχει τις απαντήσεις και εδώ!

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από την σωστή χρήση τους.

  1. Έλεγχος για φθορές και φλεβώσεις: Τακτικά ελέγχετε τα ελαστικά για οποιαδήποτε φθορά, φλεβώσεις ή κομμάτια που έχουν ξεκολλήσει. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, αντικαταστήστε το ελαστικό.
  2. Οδηγήστε με προσοχή σε ανώμαλες επιφάνειες: Προσέξτε τις τρύπες, τις οδοντωτές επιφάνειες και τα ανώμαλα οδοστρώματα καθώς μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ελαστικά.
  3. Διατηρήστε σωστή πίεση ελαστικών: Ελέγχετε και διατηρείτε τακτικά τη συνιστώμενη πίεση των ελαστικών για να αποφεύγετε την υποφόρτωση ή υπερφόρτωσή τους.
  4. Αποφεύγετε απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα: Ήπιες οδηγικές συνήθειες μπορούν να μειώσουν τον περιττό στρες στα ελαστικά τους.

 

Πιστεύετε ότι έχει η έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας αλλά δεν είστε σίγουροι;  Αν απαντήσατε θετικά σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάνω ερωτήματα, τότε είναι πιθανόν να είναι καιρός.

  1. Έχουν περάσει 5 χρόνια από την αγορά των ελαστικών;
  2. Έχουν μια περίεργη ή ανεξήγητη μορφή;
  3. Έχουν φθαρεί ή αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά την οδήγηση, όπως δονήσεις ή απώλεια πρόσφυσης;
  4. Το πέλμα τους έχει ορατά ή έντονα φθαρεί;
  5. Έχουν ορατές αλλοιώσεις, όπως κοψίματα ή κολλημένα αντικείμενα;

 

Πιο συγκεκριμένα:

 Το συνιστώμενο διάστημα για την αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου είναι περίπου κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή 4 χρόνια, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Ωστόσο, αυτός δεν είναι σταθερός κανόνας, καθώς υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Είναι πιθανό ένα ελαστικό να έχει διανύσει μόνο 10.000 χιλιόμετρα σε 5 χρόνια ή το αντίστροφο (περισσότερα χιλιόμετρα σε μικρότερο χρονικό διάστημα 4 ετών). Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει με ασφάλεια άλλα 30.000 χιλιόμετρα με μέγιστη απόδοση. Παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, η αποθήκευση, η χρήση και η διατήρηση της σωστής πίεσης των ελαστικών επηρεάζουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους.

espaespa

Ακολούθησέ μας στα

Social Media

facebook image
twitter image
instagram image
Powered by